Educatie

In onze educatie waar het gaat om de mens, zijn/haar ontwikkeling, het medium, en de uitvoering van diens werk, staat spiritisme centraal.

We kijken echter ook naar het spiritualisme in zijn geheel waardoor we ook de filosofische en theologische waarde daarin kunnen ontdekken.

Tot slot zien we de aanvulling vanuit spiritualiteit als een zeer welkome omdat het een bredere aanpak kan geven op de persoonlijk ervaring in de hedendaagse ontwikkeling. We maken dus een duidelijk onderscheid tussen spiritisme, spiritualiteit en spiritualisme.

Inzicht

Om als mens en medium aansluiting te houden met de huidige tijd hebben we inzicht nodig in onszelf, als instrument. De huidige tijd vraagt zoveel meer dan een contact maken met de ongeziene wereld. In de huidige wereld wil men antwoorden en liefst heel snel! Via een beeldscherm nemen we tegenwoordig al te gemakkelijk zaken aan zonder ze te doorleven, luisteren zonder te voelen, communiceren zonder te weten…… Door alles via een buitenwereld te beleven, vergeten we soms hoe onze innerlijke wereld functioneert.

Wanneer jij als mens, als medium en ‘instrument’ wenst te functioneren, dan dien je dus jezelf te kennen en te weten welke verantwoordelijkheden je hebt naar anderen maar ook naar jezelf. Dat vraagt om kennis en inzicht in wat jouw filosofie is en dat de kaders helder zijn van waaruit je werkt.

De educatie van Het Boomhuis biedt een programma aan om dit samen te brengen. We kijken naar jou als persoon, als medium en als instrument in het leven van alledag.

Inzet

Intuïtie bezitten we allemaal en kunnen we ontwikkelen. Talent is een persoonlijk bezit en kunnen we niet afdwingen. Echter, intuïtie en talent tezamen ontwikkelen zich in het tempo waar een individu aan toe is en laat zich niet sturen. Maar jouw inzet, waarbij open staan voor verandering centraal staat, is wel te sturen. Wanneer je tijd en het einddoel durft los te laten, ligt de weg naar het geloof in jezelf en het geloof in je kunnen open!

Wij staan garant voor gedegen inhoud, kennis en kwaliteit. Omdat onze cursisten zich mogelijk willen inzetten als instrument voor o.a. de verbinding van de geziene en ongeziene wereld, of als instrument willen functioneren in verbinding met andere vanuit welke rol dan ook in de maatschappij, zijn de volgende factoren in onze educatie voor ons van groot belang:

  • Zelfonderzoek
  • Kennis
  • Verantwoordelijkheid
  • Tijd

Onze educatie wordt verzorgd door professionals en docenten die gekwalificeerd zijn en/of beschikken over jarenlange ervaring in:

  • Spiritualiteit
  • Mediumschap
  • Jungiaanse Analytische therapie
  • Voeding, Beweging en Expressie

Hoe kun je starten?

Bij het Boomhuis staat persoonlijke betrokkenheid voorop. Dat geldt dus ook voor de educatie en jouw persoonlijke ontwikkeling. Als je interesse hebt om deel te willen nemen aan één van de educatie groepen dan starten we met een persoonlijk kennismakingsgesprek. Samen kijken we dan wat het beste bij jou past. Mocht onze aanpak je aanspreken stuur dan een mail naar: hetboomhuisdelft@gmail.com

Wij nemen dan contact met je op.

N.B.Mocht je reeds een opleiding/mentorprogram elders volgen, realiseer je dan dat iedere docent een eigen manier van lesgeven vanuit een eigen filosofie en visie heeft. Verschillende benaderingen kunnen tegenstrijdige ervaringen geven en verwarring tot stand kan brengen. Dit wetende geeft je de mogelijkheid om een weloverwogen beslissing te nemen of je wel of niet deel wilt nemen aan de educatie in het Boomhuis.

Mocht je meer willen weten over onze Missie/Visie/Doelstellingen klik dan hier